Tosi fani näkyy ja kuuluu Liverpooliin tai kotisohvalle?

Yhä useampi suomalainen seuraa nykyisin maailmanluokan jalkapalloa televisiostaa ja jos hyvin käy, niin ainakin kerran elämässään myös stadionilla. Perinteisen lätkän rinnalle on noussut jalkapallo mutta suomalaisten panos lajissa on vielä sen verran pieni että monia kiinnostavat maailman parhaimpien joukkueiden ottelut. Jalkapallon seuraamiseen voi yhdistää veikkaamisen, mikä onnistuu nykyisin helposti myös netin kautta. Oman suosikkijoukkueen seuraaminen ja jalkapalloon liittyvien tapahtumisen päivitys tuo sopivasti tietoa veikkausrintamalle, kuka on kovilla nyt uusien vahvistuksien takia ja mikä joukkueista saattaa yllättää tällä viikolla?

Fanius on valinta

Englannin valioliiga on mielenkiintoinen sarja, johon on valikoitu maailman huippupelaajia. Englannissa jalkapallo on kansaa yhdistävä asia, johon suhtaudutaan vakavasti. Oman joukkueen paitaa kannetaan ylpeydellä ja ottelupäivinä virittäydytään tunnelmaan tuttujen kaavojen mukaan. Suomalaiselle tosi fanin pelipäivä avautuu parhaiten toteuttamalla matka suosikkijoukkueen pääkallopaikalle. Internet on nykyisin erinomainen suunnitteluväline, josta löytyy tietoa fanien suosimista pubeista, erilaisia keskustelupalstoja ja muita nähtävyyksiä, jotka liittyvät jalkapalloon.

Parhaimpien joukkueiden kotistadionille järjestetään usein esittelykierroksia ja osalla on kaupungeissa omat jalkapallomuseot. Faneille tälläiset reissut ovat upeita kokemuksia, joiden aikana pääsee haistelemaan sitä oikeaa tunnelmaa, joka valtaa katsojat matsin alkaessa. Erilaiset jalkapallomatkat Euroopan kaupunkeihin ovat tulleet suosituiksi viime vuosina.

Valmistaudu matkaan huolella

Jalkapallomatkan suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Tärkeimpien otteluiden aikaan kaupungin hotellit saattavat nostaa hintoja ja hotellit saattavat olla täynnä. Liput on helppo tilata netistä sillä suoraan kaupungista niitä ei enää välttämättä saa. Kisapaikkojen ulkopuolella kaupataan usein lippuja viime hetkilläkin mutta liikkeellä on usein myös huijareita. Jalkapallomatkan tilaamista voi harkita matkatoimiston kautta, jolloin saa samalla muista samanhenkisistä seuraa ja voi olla varma lippujen ja ohjelman järjestymisestä. Maailman parhaimpien joukkueiden lippuja voi olla silti vaikea saada, sillä klubien jäsenillä saattaa olla niihin etuosto-oikeus, lipun hankkiminen onkin syytä hoitaa ennen matkalippujen ostamista. Hyvä matkatoimisto tekee yhteistyötä virallisten tahojen kanssa, jolloin reissu sujuu ilman mutkia matkassa. Kisareissun voi yhdistää laajempaan kokonaisuuteen ja tutustua samalla maan muihinkin kolkkiin.