HJK

Sonera Stadiumin lemmikki on tämän kauden 2014 sarjataulukon johtaja 69 pisteellä. HJK eli Helsingin jalkapalloklubi on vuodesta 1907 asti ollut Suomen menestynein jalkapalloseura, jos kriteerinä käytetään Suomen mestaruuksien lukumäärää. Ensimmäinen mestaruus hoidettiin kotiin jo vuonna 1911, Franz Fredrik Wathén luotsauksessa.

Jalkapallon pääsarjatasolla seura on ollut pelikentällä vuodesta 1964 lähtien. Huomion arvoista on, että HJK on tähän mennessä ainut suomalaisseura, joka on pelannut Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. HJK:n menestys koskee myös sen naisjoukkuetta, joka on niin ikään voittanut useita Suomen-mestaruuksia, joista ensimmäisen heti sen aloitettua toimintansa vuonna 1971. Yli satavuotiasta alkuperin Helsingin porvariväestöä edustanutta HJK:ta on tituleerattu yhdeksi suomalaisen jalkapallon perinteisimmäksi seuraksi.

HJK:n voittokulku näyttää pysäyttämättömältä ja kaudella 2014 seura voitti viidennen perättäisen Suomen-mestaruutensa. Kuluva kausi 2014–2015 on ollut HJK:lle muutenkin otollinen tämän edetessä ensimmäisenä suomalaisseurana Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Pelaajat eivät HJK:sta lopu, sillä seuralla on junioritoiminnan lisäksi myös reservijoukkue nimeltään Klubi-04, joka pelaa Kakkosessa.

Seuran motto: ”on vain yksi klubi” kielii HJK:n valta-asemasta. Sinivalkoraitapaidoilla onkin eniten aktiivisia kannattajia ja se on seuratuin joukkue koko Suomessa. HJK:n pelipaitaa ovat urallaan kantaneet suomalaiset jalkapallotähdet kuten Aulis Rytkönen, Kai Pahlman ja Jari Litmanen. Seuran kasvatteja ovat myös Huuhkajista tutut kasvot Mikael Forssell, Mika Väyrynen ja Teemu Tainio.

HJK:n halu olla paras ja alan edelläkävijä näkyy sen organisaatiossa. Seura tekee yhteistyötä junioriorganisaatioiden kanssa luoden tukevan pohjan menestyksekkäälle nuoriso- ja kilpailutoiminnalle kansallisella tasolla ja parantamalla lahjakkuuksien siirtymistä Euroopan vihreimmille pelikentille muun muassa Talenttiklubi ry:n kautta.

HJK:n pelaaminen on voimakasta, intohimoista ja täynnä jännitystä. Kun Vexi Salmen sanoittama ”Taas kansa täyttää”-tunnuskappale raikaa, yhtyy koko katsomo lauluun.

”Meidän oma HJK,

Se sinivalkoinen

Stadin oma joukkue

HooJiiKoo!”