FIFA World Cup

FIFA on kansainvälinen jalkapallojärjestö, joka tunnetaan parhaiten neljän vuoden välein järjestettävästä World Cup- turnauksesta, eli jalkapallon maailmanmestaruusottelusta. Itse World Cup turnausta edeltää aina karsintavaihe, joka kestää yhteensä kolme vuotta. Karsintavaiheen perusteella valitaan 32 joukkuetta, jotka pääsevät osallistumaan itse World Cup finaaliksi kutsuttavaan pääturnaukseen.

Ensimmäinen World Cup turnaus järjestettiin vuonna 1930, jonka jälkeen turnaus on jätetty väliin vain kaksi kertaa toisen maailmansodan takia. Tämän hetken hallitseva mestari on Saksa. Maa voitti vuoden 2014 Brasiliassa järjestetyn turnauksen. World Cup turnaus on järjestetty yhteensä 20 kertaa ja kahdeksan maata on onnistunut voittamaan mestaruuden.

fifa fotboll_282688544

Kyseessä on urheiluturnaus, jolla on kaikista lajeista eniten katsojia ympäri maailmaa. Esimerkiksi vuoden 2006 finaalia seurasi yhteensä 715 miljoonaa ihmistä, mikä on lähes yhdeksännes koko maailman väkiluvusta.

Turnauksen historiaa

Jalkapallolla on takanaan pitkä historia, sillä ensimmäinen kansainvälinen jalkapallo-ottelu tapahtui jo vuonna 1872 Skotlannin ja Englannin välillä. Tasapeliin päättynyt ottelu sai kuitenkin nopeasti jatkoa ja ensimmäinen suuri, kansainvälinen jalkapalloturnaus järjestettiin vuonna 1884.

Jalkapallo kasvatti mainettaan nopeasti ympäri maailman ja lajia esiteltiin näytöslajina vuoden 1904 kesäolympialaisissa. Samana vuonna perustettiin FIFA organisaatio ja tämä käynnisti jalkapallon suosion nopean kasvun ympäri maailman. FIFA organisaatiosta ja myös tulevista mestaruuskilpailuista löydät lisätietoa FIFA:n kotisivuilta. Seuraava, vuoden 2018 World Cup finaali tullaan kamppailemaan Venäjällä.

Vedonlyönti

Nykypäivänä ja jo kymmenien vuosien ajan, jalkapallo on ollut myös yksi maailman suosituimmista vedonlyöntikohteista. Koska jalkapallo-ottelut ovat pitkiä ja kyseessä on taitoa ja taktiikkaa vaativa laji, sopii se erinomaisesti vedonlyöntiä varten. Lisäksi vedonlyönti onnistuu kätevästi netissä, parhaan vedonlyöntisivuston löytämisessä auttaa esimerkiksi nettikasinovertailu.

Vetoa lyödään voittajavetojen lisäksi maalien määrästä, ensimmäisen maalin tekijästä, keltaisista ja punaisista korteista, kulmapotkuista, jne. Jännittävä peli tarjoaa loputtomat mahdollisuudet vedonlyömiseen. Myös pelinaikaiset vedot ovat nykyisin kasvattaneet suosiotaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tilanteiden muuttuessa kesken pelin, voivat pelaajat hyödyntää jatkuvasti muuttuvia kertoimia.