FC TPS

Turussa riittää jalkapallon kannattajia. Niinkin paljon, että Turun Palloseura muodostettiin vuonna 1922 ÅIFK:n vastavoimaksi. Peliasuna tällä turkulaisjoukkueella on mustavalkopystyraidallinen paita ja valkoiset housut.

TPS:stä löytyy vuosien varrelta lukuisia maalikuninkaita, kuten Tommy Lindholm, joka teki 1980-luvulla maalin jokaisessa pelaamassaan ottelussa ja parhaimmassa tapauksessa kaksi. FC TPS rikkoi oman yleisöennätyksensä TPS – Internazionale (ITA)-pelissä vuonna 1987, kun raitapaitoja oli seuraamassa mielettömät 15 000 katsojaa. Suomen Cup-mestaruuden joukkue on vienyt kotiin peräti kolmesti; vuosina 1991, 1994 ja viimeksi vuonna 2010.

Tänä päivänä TPS:n edustusjoukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla miesten ja naisten jalkapallossa, Veikkausliigassa. TPS:n pelejä voi seurata myös Liigacupissa, Suomen cupissa, Naisten liigassa sekä kansainvälisissäkin otteluissa silloin tällöin. Suomen Cup-voittojen lisäksi seura on voittanut Suomen-mestaruuden kahdeksan kertaa sekä Liigacupin kerran. FC TPS luetaan Suomen perinteikkäimpien jalkapalloseurojen joukkoon, ja se on tunnettu oivana kasvattajaseurana.

Seura saa olla erityisen ylpeä Sydän pelissä-ohjelmastaan, joka vastaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatusta yhteiskustavastuuta kehittävästä liikunnallisesta toiminnasta. FC TPS:n yhteistyökumppaneina tässä projektissa toimivat alueen koulut, päiväkodit, kunnat ja kaupungit sekä monet muutkin osapuolet. Ajatuksena on, että itsetunto kasvaa onnistumisten kautta. FC TPS pitääkin kaikista kannattajistaan huolta ikään ja sukupuoleen katsomatta. Perheen pienimmät nauttivat Tiikeriklubilla, joka on TPS:n virallinen lasten kannattajakerho 0-12-vuotiaille, touhuamisesta ja senioritepsiläiset vastaavat seniori-ikäisten hyvinvoinnin ja palloilukulttuurin ylläpitämisestä.