FC Inter

Terveisiä taas Suomen Turusta! FC Inter tai pidemmän kaavan mukaan Football Club International Turku, on Turun nuorin vuonna 1990 perustettu jalkapalloseura. Tämä tunnusväreiltään sinimusta joukkue on pelannut jo 15 kautta Ykkösessä eli Veikkausliigassa.

Joukkue on niittänyt kohtuullisesti menestystä voittamalla Veikkausliigan ja Liigacupin kullan 2008 ja Suomen Cupin 2009. Läheltä piti myös pari vuotta takaperin, kun Inter sijoittui Veikkausliigassa toiseksi kaudella 2012 ja 2011. Sekä seuran nimi että peliasun väritys viittaavat sen kuuluisaan italialaiseen esikuvaansa.

Seuran onnistunutta debyyttikautta ja nousua Kolmosesta Ykköseen vuonna 1995 seurasi kuitenkin ennalta-arvaamattoman kiivas pudotus liigasta vuonna 1997. FC Inter onnistui palaamaan mitalitaisteluun pari vuotta myöhemmin vuoden 1999 Veikkausliigassa. Sittemmin peli on takkuillut ja Interin menestys (tai tappio) on ollut ulkomaalaisvahvistusten käsissä. Peliä on myös yritetty saada kulkemaan nuoremmalla kokoonpanolla. Kova työ palkittiin, sillä sekä 2000-lukuettä 2010-luku ovat tuoneet seuralle menestystä.

FC Inter oli jopa mukana UEFA Eurooppa-liigan karsinnoissa vuonna 2013, jolloin joukkueen vastustajaksi onnetar toi Vikingurin Färsaarilta. Vastuksen piti olla helppo pala Interille mutta loppuhetkien rankkarimaali veikin Vikingurin jatkoon.
FC Interillä on miesten edustusjoukkueen lisäksi junioritoimintaa jopa kymmenen joukkueellista, muttei lainkaan naisten edustusjoukkuetta. Seuran Akatemia tuottaa uusia lahjakkuuksia luomalla junioreille ihanteelliset olosuhteet harjoitteluun ja tukemalla nuoren urasuunnittelua. Toinen Interin erikoisuus on sen oma valmennuslinja, joka jakaa perinteisten lajitietojen ja -taitojen opetuksen lisäksi fyysistä ja psyykkistä valmennusta sekä ravintotietoutta. ”FC Inter pelaa omaa peliä!”