Åbo IFK

Åbo IFK eli Åbo Idrottsföreningen Kamraterna, on ruotsinkielinen yleisurheiluseura Suomen Turusta. Tämä käsipalloon, jalkapalloon ja yleisurheilulajeihin keskittyvä seura perustettiin jo vuonna 1908, mikä asettaa sen maan vanhimpien urheiluseurojen joukkoon. Åbo IFK on saavuttanut kuningaslaji jalkapallossa paljolti menestystä 1900-luvun alussa voittaen peräti kolme Suomen mestaruutta vuosina 1910, 1920 ja 1924. Tämän lisäksi Åbo IFK:n joukkue korjasi Suomen Cupin kotiin vuonna 1965.

Mutta tullaanpa takaisin nykypäivän jalkapalloon. Tällä hetkellä Åbo IFK on alan piireissä tunnettu laadukkaasta juniorityöstään. Seuran omilla verkkosivuilla korostetaan Åbo IFK:n perusperuspilareita, kuten toverihengen, suvaitsevuuden, elämäntaitojen ja muiden vastaavien arvojen tarjoamista. Myös tulevaisuuden Cristiano Ronaldot saavat seurasta hyvän ponnahdusalustan kansalliselle huipulle, sillä lahjakkuuksille tarjotaan monia mahdollisuuksia kehittää potentiaaliaan. Seuran onkin kasvattanut jäsenmääriään vakaasti ja omaa riveissään reilusti yli 300 junioria.

Junioritoiminnan lisäksi seuralla pyyhkii hyvin aikuisten sarjoissa. Seuran miesten edustusjoukkue pelaa Kakkosessa, joka on miesten jalkapallon kolmanneksi korkein sarjataso Suomessa ja samanaikaisesti matalin Suomen Palloliiton ylläpitämä sarja. Myös naisilla on seurassa oma edustusjoukkueensa. Pelikentillä voi nähdä myös ”Old boys”- ikämiesten joukkueen, joka saavutti piirimestaruuden vuonna 2010.

Turun keltapaitojen nokkela pallonliikuttelu on oivaa ajanvietettä ja jos haluaa nähdä hyvää, eloisaa, tapahtumarikasta jalkapalloa niin siitä vain seuraamaan Åbo IFK:n pelejä! Seuran kaikessa toiminnassa tiivistyvät kunnioitus, menestys, kasvatus ja yhdistävyys. Tavoitteena on, että jokainen kokee seuran omakseen – “En gång kamrat, alltid kamrat!”

Lue muista turkulaisjoukkueista meidän postauksissa ”FC TPS” ja ”FC Inter”.